Kort antwoord: Ga naar Admin > Users > Overigen, en klik op “SYNC” om je Cicero-contacten (op basis van groepen) te synchroniseren naar je Outlook/Teams-adresboek. Dit gebeurt daarna automatisch elke 24 uur. Begin bij de eerste synchronisatie met een beperkt aantal groepen, en breid gefaseerd uit.
Het is mogelijk om je Cicero Relations en je Outlook/Teams-contacten te synchroniseren, zodat het eenvoudig wordt om je Teams-telefonie te koppelen.
Hoe werkt de synchronisatie? #
Is er een koppeling met Microsoft 365 tot stand gebracht? Dan kan je op userniveau kiezen om contacten (op basis van groepen) te synchroniseren met Microsoft 365. Deze contacten worden dan automatisch toegankelijk vanuit Outlook, Teams, enz. — ook handig wanneer er in Teams een telefonie-koppeling is aangebracht.
“SYNC” Relations naar MS365-contacten #
📍 Admin > Users > Overigen
Elke user (of een key-user namens de user) kan synchroniseren naar het eigen MS365-account.
- Het synchronisatieproces kan handmatig gestart worden door op de “SYNC”-knop te klikken
- Na het klikken op “Opslaan” worden het synchronisatie-vinkje en de gekozen Gesynchroniseerde Groepen/Uitgesloten Groepen bewaard
- Staat het vinkje aan? Dan wordt elke 24 uur automatisch een synchronisatie uitgevoerd
- Tijdens de synchronisatie worden nieuwe Relations toegevoegd, maar bestaande Relations worden niet verwijderd
Instellen en synchroniseren van Relations met Microsoft 365 adresboek
Het is mogelijk om uw CICERO Relations en Outlook Teams contacten te synchroniseren, zodat het eenvoudig wordt om uw Teams telefonie te koppelen. Indien een koppeling met Microsoft 365 tot stand gebracht is, kan op user niveau gekozen worden om contacten (o.b.v. groepen) te synchroniseren met Microsoft 365. Deze worden dan automatisch toegankelijk vanuit Outlook, Teams etc. Dit is ook handig als in Teams een telefonie koppeling is aangebracht.
SYNC Relations naar MS365 Contacten
De optie om uw CICERO Relations en Outlook Teams contacten te synchroniseren, vindt u onder ADMIN – Users – tabblad OVERIGEN.
Iedere user (of key-user voor de user) kan syncen naar eigen MS365 account (later misschien op groep).
Het synchronisatieproces kan handmatig gestart worden door op de SYNC button te klikken.
Na het klikken op OPSLAAN, wordt het synchronisatie vinkje en de gekozen Gesynchroniseerde Groepen/Uitgesloten Groepen opgeslagen. Wanneer het vinkje is opgeslagen wordt elke 24 uur een synchronisatie uitgevoerd. Tijdens het synchronisatieproces worden er nieuwe Relations toegevoegd, maar er worden geen oude Relations verwijderd.
NB: In eerste instantie wordt geadviseerd om bij de eerste synchronisatie van Relations te beginnen met een beperkt aantal groepen. Het kan namelijk gaan om grote aantallen en het is dan beter om later (wanneer nodig) overige groepen toe te voegen. Dus zet eerst alle groepen in de lijst met Uitgesloten Groepen en zet vanuit daar gefaseerd de groepen over naar de Gesynchroniseerde Groepen lijst.
Aanbevolen aanpak bij de eerste synchronisatie #
Begin bij de eerste synchronisatie met een beperkt aantal groepen. Het kan namelijk om grote aantallen relaties gaan, en het is beter om later — wanneer nodig — bijkomende groepen toe te voegen.
Concreet: zet initieel alle groepen in de lijst “Uitgesloten Groepen”, en verplaats van daaruit gefaseerd de gewenste groepen naar de lijst “Gesynchroniseerde Groepen.”

